Εμπνευσμένη από την μεσογειακή μας κουζίνα, αυτή η συνταγή περιέχει ψαχνό μοσχαρίσιο κιμά σιγοβρασμένο σε σάλτσα ντομάτας. Σερβίρεται μέσα σε πιτάκια ή σε τορτίγιες μαζί με δροσιστική σος γιαουρτιού και λαχανικά. Μια πανεύκολη και πρωτότυπη συνταγή που θα δώσει γεύση στην διατροφή σας χωρίς ενοχές.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 400γ μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
- 200γ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 4 μικρές τορτίγιες ολικής ή πίτες αραβικές (περ. 60γ η μια)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (10γ)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 μεσαίο αγγούρι
- Λίγο καλαμπόκι
- 400γ σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα (1 πίτα):
Ποσότητες | |
Θερμίδες | 440 |
Λιπαρά | 15γ |
Υδατάνθρακες | 40γ |
Πρωτεΐνη | 33γ |
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο
- Σε ένα μπολ προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μισό πιπέρι, το μισό αλάτι και ανακατέψτε καλά
- Βάλτε τις πίτες στον φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Για τις πίτες fajita, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα αλουμινόχαρτο δίνοντάς τους σχήμα διπλώνοντάς τες σχηματίζοντας κούπα
- Κόψτε το αγγούρι σε μικρά κομμάτια
- Αλείψτε ελαφρά ένα τηγάνι με λάδι και τοποθετήστε το στο μάτι σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να ψηθεί για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις όλα τα υλικά είναι έτοιμα, βάλτε σε ένα πιάτο τις πίτες και βάλτε με την σειρά το γιαούρτι, τον κιμά, το αγγούρι και το καλαμπόκι. Σερβίρετε σε ένα πιάτο με λαχανικά και έχετε έτοιμο ένα υγιεινό και απολαυστικό πιάτο ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας! Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας λαχανικά όπως κρεμμύδι, μαρούλι, μανιτάρια και πολλά άλλα δημιουργώντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό.
You must be logged in to post a comment.