Σοκολατένιο παστέλι με κινόα και πρωτεΐνη
Είστε λάτρης της σοκολάτας, αλλά θέλετε να προσέξετε την διατροφή σας; Τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Συνδυάζοντας κινόα, Whey και σοκολάτα, έχετε ένα γλυκό πλούσιο σε ποιοτικούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά!
Υλικά για 8 κομμάτια:
- 150γ κινόα
- 50γ καστανή ζάχαρη
- 40γ Whey σοκολάτα
- 150γ μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
- ¼ κ.γ. αλάτι
Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι:
Ποσότητες | |
Θερμίδες | 210 |
Λιπαρά | 8γ |
Υδατάνθρακες | 25γ |
Πρωτεΐνη | 9γ |
Οδηγίες
Για το κινόα:
- Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το κινόα και καβουρδίστε το για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατεύετε για άλλα 6 λεπτά
- Αφαιρείτε το τηγάνι από την φωτιά, αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να
- Μόλις το μείγμα κρυώσει εντελώς και να γίνει σκληρό, το τοποθετήστε σε ένα σακουλάκι και το χτυπάτε με έναν πλάστη, ώστε να σπάσει σε μικρά κομματάκια.
- Κρατάτε στην άκρη 20-30γ του μείγματος
Για την σοκολάτα:
- Σπάτε την σοκολάτα και την τοποθετείτε σε μια κούπα
- Βάζετε την κούπα στα μικροκύματα για 15-20’’ και ανακατέψτε ελαφρά
- Επαναλάβετε για άλλες 3-4 φορές μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς
- Αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει για 1’ λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς
- Σε ένα μπολ συνδυάζετε το κινόα με την σοκολάτα, προσθέστε την πρωτεΐνη και ανακατέψτε
Για τις μπάρες:
- Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί, τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μείγμα
- Πιέστε το ελαφρά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο
- Ρίξτε από πάνω το μείγμα που είχατε αφήσει στην άκρη μαζί με το αλάτι
- Πιέστε ελαφρά για να κολλήσει
- Τοποθετείτε το ταψί στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά
- Βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη, τοποθετείτε την λαδόκολλα πάνω στο τραπέζι και σπάτε το μείγμα σε 8 κομμάτια
Έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο σνακ που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα χωρίς να χαλάσετε την διατροφή σας!
You must be logged in to post a comment.