Mini Πρωτεϊνούχο Cheese Cake με μπανάνα
Συνταγή για ένα πανεύκολο, γευστικό και πάνω απ’ όλα υγιεινό cheese cake. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Ένα πιάτο που μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις κάθε φορά που θα σας έρθει η όρεξη για κάτι γλυκό.
Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείτε 4 μικρά φορμάκια σιλικόνης για cupcakes
Υλικά για 4 mini cupcakes:
Για την βάση:
- 100γ Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη
- 20γ βούτυρο light (λιωμένο)
Για την κρέμα:
- 100γ Philadelphia Light
- 200γ Cottage Cheese με χαμηλά λιπαρά (2%)
- 2κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 2 scoops (50γ) πρωτεΐνη Impact Whey με γεύση μπανάνα ή της επιλογής σας
- Προαιρετικά 7-10 σταγόνες Flavdrops μπανάνα ή της επιλογής σας
Για το γαρνίρισμα:
- Μισή μπανάνα
- Προαιρετικά 2 κ.γ. (20γ μαρμελάδα βατόμουρο)
Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι:
Ποσότητες | |
Θερμίδες | 270 |
Λιπαρά | 12γ |
Υδατάνθρακες | 20γ |
Πρωτεΐνη | 19γ |
Οδηγίες
Για την βάση:
- Βάζετε το βούτυρο σε μια κούπα και την τοποθετείτε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνετε στο blender τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε.
- Σε 4 φορμάκια από cupcakes, βάζετε το μείγμα στην βάση και πατάτε καλά με ένα κουτάλι από πάνω.
Για την κρέμα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το Philadelphia, το cottage cheese, την ζελατίνη και την πρωτεΐνη
- Ανακατεύετε το μείγμα με ένα mixer χειρός μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Ρίχνετε το μείγμα στα 4 φορμάκια και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά
Μόλις είναι έτοιμα, βγάζετε τα φορμάκια από το ψυγείο και σερβίρετε σε ένα πιάτο. Επίσης μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο κομμένη μπανάνα και λίγη μαρμελάδα για να γίνει πιο απολαυστικό το πιάτο σας!
You must be logged in to post a comment.