Συνταγή για μια πανεύκολη και υγιεινή πορτοκαλόπιτα. Ιδανική για κάθε φορά που σας έρθει η όρεξη να φάτε κάτι γλυκό χωρίς να χαλάσετε την διατροφή σας.
Υλικά για 1 πορτοκαλόπιτα (4 κομμάτια)
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε κυβάκια
- 50γ βρώμη
- 50γ αλεύρι ολικής (η άσπρο)
- 20γ πρωτεινη Whey βανίλια
- 10γ baking powder
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 αυγό ασπράδι
- 100γ γάλα 1.5%
- 2 κ.γ. γλυκαντικό στέβια
- Προαιρετικά 7-10 σταγόνες Flavdrops βανίλια
Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι:
Ποσότητες | |
Θερμίδες | 180 |
Λιπαρά | 4γ |
Υδατάνθρακες | 26γ |
Πρωτεΐνη | 11γ |
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα υγρά υλικά (γάλα, αυγά κλπ.). Στην συνέχεια τα στερεά υλικά (αλεύρι, βρώμη κλπ.).
- Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και στο τέλος βάζετε τα πορτοκάλια. Τέλος ανακατεύετε λίγο ακόμα
- Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνετε.
- Τοποθετείτε το ταψί στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι η πίτα να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα από πάνω
- Αφαιρείτε από τον φούρνο και κόβετε σε 4 κομμάτια.
Μια πανεύκολη και γευστική συνταγή ιδανική για τις ελεύθερες μέρες σας και όχι μόνο για απόλαυση χωρίς τύψεις.
You must be logged in to post a comment.