Ακολουθείτε καιρό μια υγιεινή διατροφή, αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια κοτόπουλο και ρύζι; Θέλετε ένα γευστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές; Τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
Συνδυάζοντας άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, βρώμη, γλυκοπατάτες και λαχανικά, έχουμε ένα πλήρες γεύμα γεμάτο με υγιεινούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και πολύτιμα λιπαρά για όλη την ημέρα. Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε παραπάνω μερίδες και να τις αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τις επόμενες ημέρες!
Υλικά για 2 μερίδες:
Για 4 μπιφτέκια:
- 250γ Βοδινός κιμάς
- 50γ Βρώμη
- 50γ Ψωμί πολύσπορο ή κριτσίνια ολικής
- Μισό Κρεμμύδι
- Λίγα φύλλα μαϊντανό
- 50γ Μουστάρδα
- Αλάτι , πιπέρι , σκόρδο
- 500γ Γλυκοπατάτες
- 10γ Ελαιόλαδο
- Κόκκινες πιπεριές (Και άλλα λαχανικά)
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα (2 μπιφτέκια και 250γ γλυκοπατάτες):
Ποσότητες | |
Θερμίδες | 650 |
Λιπαρά | 19γ |
Υδατάνθρακες | 80γ |
Πρωτεΐνη | 40γ |
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο .
- Τρίβουμε το ψωμί και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, την βρώμη, το ψωμί, το αυγό, την μουστάρδα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
- Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές, και τα κόβουμε σε φέτες.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια, τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές. Ύστερα τα περνάμε ελαφρά με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 200ο για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα κατάλληλο για κάθε στιγμή της ημέρας! Άμα ετοιμάσουμε παραπάνω μερίδες, μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο ψυγείο για ως και 3-4 ημέρες.
You must be logged in to post a comment.